Adventi látogatás

Publikálási dátum: 2016. december 21.

2016. december 16-án látogatást tett a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI-ben Herbert Vielsmayer az Altöttingi Vöröskeresztes Csapat vezetője, Dr. Enyedi Ágnes a Baranya Megyei Vöröskereszt Igazgatója, Füredi Éva a Magyar Vöröskereszt szigetvári képviselője és Balatoni Erika a Magyar Vöröskereszt Országos és Baranya megyei vezetőségi tagjainak társaságában.

Iskolánk tanulói várakozással néztek a látogatás elébe. Mivel éppen a harmadik ádventi gyertya meggyújtására készültünk, úgy gondoltuk - a látogatás aktualitásához igazodva -, hogy vendégeinket is részesévé tesszük az alkalomnak. Vendégeinket Káhleszné Krémer Ildikó tagintézmény-vezető üdvözölte, majd a harmadik gyertya meggyújtása után iskolánk tanulói és tanárai rövid kis műsorral tették emlékezetessé az öröm lángjának fellobbanását.

Ezután Vielsmayer úr örömének adott hangot a kedves fogadtatás miatt, és azért is, hogy megismerhette intézményünket, gyermekeinket. A gyerekeknek kiosztott ajándékcsomagok és játékok méltán okoztak nagy-nagy örömet kicsinek, nagynak egyaránt. A gáláns karácsonyi ajándékokkal sok gyereknek tették emlékezetessé az idei ünnepet.

A közös fényképezkedés után a gyerekek boldogan vonultak osztálytermeikbe, és örvendeztek a gazdag ajándéknak. 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Balatoni Erikának, aki lehetővé tette számunkra, hogy a Bajor Vöröskereszt felajánlásából iskolánk tanulói is részesülhettek, és nem utolsó sorban Vielsmayer úrnak, aki az Altöttingi Vöröskereszt karácsonyi jókívánságait és ajándékait hozta el gyermekeink számára, okozva ezzel nem kis örömet.

Szabó Klára