Kollégiumi karácsony 2016

Publikálási dátum: 2016. december 27.

2016. december 5-én a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI Kollégiumában Mikulás-váró játékos vetélkedős délutánt tartottunk, aztán elérkezett a várva várt nap, december 6-a, és hozzánk is ellátogatott a Télapó.

A gyerekek versekkel, énekekkel köszöntötték. Télapó bácsinak minden kis diákhoz volt pár kedves szava, és hogy, még higgyünk a csodában, manói, ellátták őt a gyermekekről szóló friss információkkal is. Aztán csillogó szemekkel bontogatták kis csomagjaikat, és a télapó létezéséről beszélgettek.

A karácsonyra való készülődés minden évben izgalommal és lelkesedéssel telik. Titokban készülnek az ajándékok és elmaradhatatlan a mézeskalács sütés Éva néni konyhájában, ami már hagyománnyá válik. A süti készítése, lázba hozza a gyermekeket, vidáman, koncentrálva, huncutkodva alkotják meg a csemegét, miközben a kóstolás sem marad el.

Folytatva a hagyományokat ismét meghívást kaptunk az Eszterházy Egészségügyi Központban megrendezett Diabétesz Klub Karácsonyára. Kedves fogadtatásban volt részünk, kis műsorunkért cserébe megvendégeltek minket és ajándékot is kaptunk.

Közeledett a Kollégiumi karácsony napja. Ünnepi díszbe öltöztettük a fenyőfát és izgalommal vártuk a gyertyagyújtás pillanatát. Vendégeinknek, velünk együtt élték át a karácsony csodáját.

Karácsonykor mindenki varázsolt. Ajándékok kerültek a fa alá, a konyhás nénik finom vacsorát és hatalmas tortát készítettek, a gyerekek, pedig békével és szeretettel a szívükben térhettek nyugovóra.

Galéria