Környezetvédelmi rajzpályázat

Publikálási dátum: 2017. március 30.

Az Érezd magad jól! című környezetvédelmi projekt keretében 2017 március hónapban környezetvédelmi rajzpályázatot hirdetett a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI Ilyen környezetben szeretnék élni! címmel.

Osztályonként kis beszélgetés előzte meg a rajzok elkészültét, ahol a gyerekek elmesélhették, milyen számukra az élhető, esztétikus környezet, és milyent képzelnek el majd saját maguknak. A lelkesedés nem várt méreteket öltött, ami az elkészült pályamunkák minőségében is megmutatkozott.

A/4-es méretben készültek jobbára színes ceruzával, zsírkrétával a rajzok, amik közül a legjobbak kiválasztása nem volt könnyű feladat.  Úgy az elgondolás, mint a kivitelezés azt mutatta, mennyire komolyan vették tanulóink a feladatot.

39 pályamű született, amik közül az első öt munkát jutalmaztuk, de a rajzok magas színvonalára való tekintettel mindenki, aki dolgozott, jutalomban részesült.

A 8. osztályból Németh András 1. helyezést, az 5. csoportból Horváth Róbert 2. helyezést, Schneider Karolina 6. osztályos és Kiss László 6. csoportos tanuló holtversenyben 4. helyezést és a 4.osztályból Lőrincz Fanni 5. helyezést ért el.

Valamennyi rajz iskolánk auláját díszíti, és szeretnénk, ha még sokáig gyönyörködhetnénk bennük.

Szabó Klára