Országos Komplex Tanulmányi Verseny Baranya Megyei Elődöntő 2017

Publikálási dátum: 2017. április 04.

2017. április 4-én a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI rendezte meg az Országos Komplex Tanulmányi Verseny Baranya megyei fordulóját. A versenyen a Pécsi Éltes Mátyás EGYMI, a Komlói EGYMI, a Pécsváradi EGYMI, a mohácsi Meixner Ildikó EGYMI, a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola, a Dél-Zselic Általános Iskola Kétújfalui Konrád Ignác Általános Iskolája és az Egyházasharaszti Általános Iskola csapata vett részt.

A verseny megnyitóját Anka Tamás 8. osztályos tanuló furulyazenéje tette emlékezetessé, melyet felkészítő tanára, Tóthné Csatahelyi Gyöngyi és Gugora Réka kísért.

A nap folyamán a versengő csapatokat állatterápiás foglalkozással igyekeztünk kikapcsolni, szórakoztatni a versenyszámok közötti szabadidőben Kaczagány Rita és segítői jóvoltából.

A csapatok jól tartásáról, a finom ebéd és tízórai biztosításáról Muskát Józsefné élelmezésvezető és a konyhai dolgozók gondoskodtak.

   

Nagyon jól felkészült 6. és 7. osztályos tanulók versenyeztek matematika tantárgyból egyéni kategóriában, majd csapatban folytatták magyar irodalom, történelem, természetismeret, földrajz, életvitel és gyakorlati ismeretek tantárgyból a küzdelmet.

Szoros ponteredménnyel a Pécsi Éltes Mátyás EGYMI csapata végzett az első helyen, így őket nevezhetjük be a 2017. június 1-jén és 2-án zajló országos döntőbe, melynek helyszíne a Gyömrői Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lesz. Második lett a Mohácsi Meixner Ildikó EGYMI csapata, harmadik pedig a Pécsváradi EGYMI csapata.

A zsűri elnöke Görög Gabriella, a Baranya Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Megyei Szakértői Bizottságának gyógypedagógusa, vezető munkatársa volt. A zsűri tagjai Surapka Borbála, a Pécsi Tankerületi Központ pedagógiai szakszolgálati referense és Szabó Klára, tagintézményünk munkaközösség-vezetője voltak.

Gratulálok a résztvevő csapatoknak és felkészítő pedagógusaiknak, köszönöm szépen a zsűri szakmai munkáját és végül, de nem utolsó sorban köszönöm szépen a Szentlőrinci Általános Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye nevelőtestületének a nap szervezésében és lebonyolításában nyújtott nagyon magas színvonalú, fáradhatatlan, pontos és kreatív munkáját!

Káhleszné Krémer Ildikó