Országos sportsiker

Publikálási dátum: 2017. május 23.

Nyíregyháza adott otthont a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által szervezett Országos Atlétika Diákolimpiai Döntőnek 2017. május 19. és 21. között. A Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI testnevelő pedagógusa, Kürthy László az intézmény hét tanulója mellett két fő integráltan nevelt-oktatott sajátos nevelési igényű tanulót készített fel a megmérettetésre.

Az országos versenyt megyei selejtező bajnokságok előzték meg, melynek során a döntőbe induló Baranya megyét képviselő sportolók létszámának felét tagintézményünkből delegálta a FODISZ.

Megyénk a 2. helyen végzett, a 4. korcsoportban a baranyai fiúk és a leányok az összesítés alapján pedig az országban a legjobb helyen végeztek. Büszkék vagyunk rá, hogy a kimagasló eredményhez tanulóink nagyban hozzájárultak, hiszen a Baranya megye által kapott pontok felét intézményünk tanulói eredményeinek köszönhetően szerezte meg a baranyai csapat.

   

      

A Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI tanulói a következőképpen szerepeltek:

Győző Alexandra magasugrásban ezüstérmet,

Mikli Márió magasugrásban és a svédváltó tagjaként is bronzérmet kapott.

Orsós Nikoletta távolugrásban a 4. helyet szerezte meg.

Berezvai Mónika távolugrásban ezüstérem, 200 m síkfutásban szintén ezüstérem, a svédváltó tagjaként pedig egy aranyérem birtokosaként tért haza.

Orsós Rita súlylökésben bronzérmet kapott.

Kismarci János súlylökésben szintén bronzérmet kapott.

Anka Tamás a svédváltó tagjaként bronzéremmel térhetett haza.

Pandur Nikolett, a Szabadszentkirályi Általános Iskola diákja kislabda-hajításban arany-, magasugrásban bronzérmes, 100 méteres síkfutásban a 4. helyen végzett és a svédváltó tagjaként is aranyérmet szerzett.

Kovács Alex, a Bükkösdi Általános Iskola tanulója 100 méteres síkfutásban és a svédváltó tagjaként bronzérmet kapott, távolugrásban pedig az 5. helyen végzett.

Gratulálok tanulóinknak a kimagasló sportsikerekhez, Kürthy Lászlónak pedig a több éven át tartó következetes, folyamatos felkészítő-munkájához és ahhoz a sikerhez, amelyhez az idei tanévben juttatta tanulóinkat. Köszönöm, hogy öregbítették iskolánk hírnevét!

Külön köszönöm a versenyre való kísérést és a sok segítséget Tóth Beátának.

Káhleszné Krémer Ildikó