Öko kirándulás 2016

2016. szeptember 29-én öko tanulmányi kiránduláson vettek részt a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI tanulói.

Úti célunk a tarcsapusztai halastó volt. A tíz kilométeres gyalogtúrát minden tanuló hősies helytállással teljesítette. A helyszínen egy feladatlap segítségével ismerkedhettek meg az osztályközösségek a vizek, vízpartok növény- és állatvilágával, valamint annak védelmével. Bevezettek minket a horgászat rejtelmeibe, és azt ki is próbálhatták páran. A nap végeztével élményekkel dúsan, de fáradtan érkeztünk vissza az iskolába.

Galéria

Tóth Beáta

Ökoiskola elismerés az EGYMI-nek

 Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium a 2018. december 31-ig tartó időszakra ismét Ökoiskola címet adományozott a Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI-nek.

Öko galéria 2015

Ökoiskolai beszámoló a 2014/2015-ös tanév első félévéről

A Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI 2014/2015-ös tanév I. félévi ökoiskolai beszámolóját ide kattintva olvashatja.

Öko kirándulás 2014

A Szentlőrinci Általános Iskola EGYMI a tanulóinak őszi tanulmányi kirándulást szervezett az Ökoprogram keretében Goricára, a Káca Tanyára, 2014. szeptember 18-án.

Egy kis buszozás és gyalogtúra után, kedves fogadtatásban volt részünk. A házigazdák, Zsuzsa néni és Ibolya néni pár szóban bemutatták nekünk a tanyát, elmondták mivel is foglalkoznak. Majd kemencében, házi készítésű alapanyagokból sütött sajtos túrós pogácsával kínáltak minket. Újabb élményt jelentett számunkra, hogy frissen kifejt kecske, illetve tehéntejet kóstolhattunk. Diákjaink megismerkedhettek közelebbről a tanyán megtalálható őshonos magyar állatokkal, a bátrabbak simogathattak kecskét, lovat, tehenet, játszhattak a kutyákkal is. A tanya körbejárása után minden osztály, a megismert növényekkel és állatokkal kapcsolatos feladatlapot töltött ki, végül emléklapot és egy kis ajándékot kapott. Az időnk nagyon hamar elröppent. Hálás szívvel mondtunk köszönetet vendéglátóinknak, és útközben még lázasan keresgéltük a feladatlapban megjelölt növényeket.

Szuperül sikerült nap volt!

Galéria

Tóth Beáta

Fotó: Goják Melinda, Káhleszné Krémer Ildikó, Tóth Beáta